DGF
Nyitóoldal Szolgáltatások Termékeink Oktatás DGF Nonprofit Kft Partnerek   Kapcsolat


Tisztelt Látogató!

A következő oldalakon oly olyan fokozatosan kialakuló komplex fejlesztési elképzelésről olvashat, amelynek elkészítését már több mint 8 évvel ezelőtt elkezdtünk megírni.

Ezzel az volt a célunk, hogy rávilágítsunk, ha a problémákat nem komplexen értékeljük és kezeljük akkor bármilyen sok pénzt is költünk el az adott területen csak a rövidtávú partikuláris érdekeknek kedvezünk. Az így megvalósuló elképzelések többsége rövid időn belül elhal, hiszen nem illeszkedik szervesen a térség gazdasági életébe. Hiába hozunk létre nagyszerű beruházásokat, ha a hozzákapcsolódó egyébként szükséges segédberuházások, ha az elengedhetetlen képzések, a szellemi és erkölcsi megújulások elmaradnak.

Másik nem-titkolt célunk, hogy a vidék lakossága számára munkalehetőségeket tárjunk föl és lehetőség szerint meg is valósítsuk azokat. A mai kor a gazdasági eredményekért feláldozza az embert. A nagyvállalatok büszkén adják hírül, hogy egy újabb automata üzembeállításával hány dolgozót spórolnak meg és a termelékenység mennyivel nőtt.

De mi lesz az emberrel? Csak azért van rá szükség, hogy fogyasszon! Miből lesz neki pénze, hogy megfizesse az automaták által előállított eszközt?

A mi elképzelésünk szerint olyan termeléseket kell beindítanunk, ahol a munkahelyen emberek dolgoznak. A legnagyobb munkahelyteremtés ma a mezőgazdaság keretén belül képzelhető el.

Első lépésként meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a jelenlegi munkanélküliek a saját maguk és családjuk számára a szükséges élelmiszer nagyobb részét előállítsák. A következő lépésként a termelés bővítésével érjük el az árutermelést. Ezzel megteremthetjük a pénzügyi alapját a fejlődésnek.
Fontos továbbá, hogy az így előállított áru minőségileg megfeleljen az ember szükségletének. Nem szabad olyan termékeket előállítani, amelyben már csak a hulladékok kémiai átalakításával nyert alapanyagok vannak. Az ilyen tevékenységet a jog eszközével is üldözni kellene!

Az elképzelések kidolgozásakor egyetlen térséget vettünk alapul, jelesül a Rakaca kistérséget. Ennek ellenére az általunk elképzelt rendszer, illetve annak elemei nem csak egyetlen térségre vonatkoznak, hanem országosan – a helyi adottságokhoz hozzáigazítva – bárhol elindíthatóak.

Amennyiben valamely térségben igénylik, hogy a helyi adottságokat átvizsgálva komplex fejlesztést vázoljuk fel szívesen állunk rendelkezésre. Szeretnénk elindítani egy országos mintaprogramot valamely térségben, ami mintául szolgálna más térségek számára is.

A program irányítására létrehoztuk DGF Hungary Plusz Nonprofit Kft-t, így ennek keretében végezzük további tevékenységünket.DGF HUNGARY NONOPROFIT KFT BEMUTATÁSA

CSEREHÁT VIDÉKFEJLESZTÉSI MINTAPROGRAM
(letölthető word dokumentumban)


dr. Galambosi Frigyes
drgalambosi@dgf.hu
06 20 928 6707
 


copyright 2009 DGF Kft.